TOPlist

NAVRCHOLU.cz

Útočiště, o.s. v Chodově předává „štafetu“

02.12.2013, 22:59,


Situace v Útočišti postupně dozrála do té fáze, že k poslednímu listopadu letošního roku jsme se rozhodli ukončit činnost Odborné sociální poradny a Dobročinného obchodu v Chodově. Rozhodování to nebylo vůbec jednoduché, ale v naší složité situaci jsme k tomu dospěli jednomyslně po dlouhodobých rozhovorech a zvažování spolu s celým týmem poradny v Chodově.

 

 

 

 

Důvodem ukončení této služby je zejména dlouhodobá absence finančních prostředků z MPSV a KÚKK. Doposud nás podporovalo především město Chodov, ale dále také Habartov, Březová, Vintířov nebo Krajková. Materiálně či finančně pak také sponzoři, nadace, jednotliví dárci a církve. Všem velice děkujeme!

 

Chtěli bychom touto cestou poděkovat také všem, kteří darovali ošacení a další zboží do Dobročinného obchodu a zároveň všem zákazníkům, kteří svým nákupem přispěli k tomu, že jsme mohli pokračovat i bez státních dotací až dosud. Vážíme si vaší podpory a přízně!

 

Za dobu našeho působení v poradně proběhlo více než 3 000 rozhovorů a měli jsme možnost posloužit několika stovkám lidí. Věříme, že byly prospěšné a lidé mohli najít odpovědi na své otázky, získali podporu a porozumění nebo začali ve svém životě úplně nanovo.

 

Usilujeme o to, aby námi započatá práce zde pokračovala dál i když třeba pod hlavičkou jiné organizace a s jinými lidmi a hodnoty, které jsme zde s velkým úsilím vybudovali, byly dobře využity. Před několika měsíci jsme po důkladném zvažování s důvěrou oslovili Armádu spásy v Karlových Varech a nabídli jim možnost převzetí námi započaté práce v Chodově – provoz poradny a obchod. Rádi a zodpovědně to přijali a teď právě probíhají jednání s Městem Chodov o předání budovy z naší strany a pronájmu ze strany Armády spásy. Zdá se, že je to „na dobré cestě“ a pokud vše vyjde, jsme přesvědčeni, že Armáda spásy bude velmi dobrým a důstojným nástupcem se značným potenciálem dynamického rozvoje.

 

 

Za Útočiště, o.s. tým pracovníků Odborné sociální poradny a Dobročinného obchodu v Chodově

 
« Zpět