NAVRCHOLU.cz

Tisková zpráva - Vyjádření pracovníků Útočiště, o.s.

24.01.2012, 13:56,

Jako pracovníci občanského sdružení Útočiště, o.s. chceme reagovat na vyjádření, které bylo zveřejněno na iDNES.cz dne 12.01.2012. Článek se vztahuje k vyšetřování žhářských útoků, kterými bylo naše sdružení poškozeno.

V článku se píše: „Konkrétní pachatel zatím obviněn nebyl. Podle informací iDNES.cz je podezřelý bývalý zaměstnanec sdružení Útočiště, mohlo se jednat o pomstu nebo rozkol uvnitř sdružení.“

V naší organizaci došlo k vážnému a nepochopitelnému osobnímu selhání jednoho z pracovníků a začátkem měsíce prosince 2011 s ním byl ukončen pracovní poměr.

V této souvislosti také chceme sdělit, že se v žádném případě nejedná o rozkol uvnitř sdružení, naopak práce v jednotlivých zařízeních pokračuje. Přes všechno, co nás potkalo, nechceme zatím sociální práci Útočiště, o.s. vzdát. Zjišťujeme intenzivně možnosti a zvažujeme další směrování Útočiště, o.s. a velmi si vážíme každé poskytnuté podpory.