TOPlist

NAVRCHOLU.cz

Jak dál na Liboci?

20.04.2012, 20:00,

Od našich německých přátel jsme získali velké množství nových, pálených tašek druhé jakosti (pouze povrchové vady), kterými by měla být následně pokryta celá nová střecha.

 


 

V sobotu 17. března 2012 nám ochotně asi šest německých drobných podnikatelů dopravilo část tašek na Liboc, ale většina je zatím připravena k vyskladnění v blízkém Klingenthalu. Odborné statické posouzení objektu ještě v závěru minulého roku provedl Ing. Alois Švehla: "Zdivo i komíny jsou v pořádku a je to opravitelné". Odborné zpracování projektu opravy střechy a ekonomické posouzení provedl Ing. Jan Kvasnička.

 

 

V současné době intenzivně probíhají tesařské práce prováděné firmou, která byla vybrána na základě pečlivě provedeného výběrového řízení na firmu pro zhotovení nových krovů a podlah.


K dnešnímu dni je tedy již znovu vybudován krov hlavní budovy, včetně podlahy podkroví a dohodli jsme se, že zmíněná firma provede plynule i montáž krytiny včetně klempířských prvků. Na dokončení střechy hlavní budovy nám bude podle propočtu scházet ještě asi třicet tisíc korun. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
« Zpět